בדיקת פלורסצאין אנגיוגרפיה

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

25/10/2021 | 22:24 | מאת: תמר

שלום רב האם בדיקת פלורסצאין אנגיוגרפיה מותרת בהריון .הבדיקה לצורך שלילת ניאווסקולרזיציה מוקד של התחלת פטרן דיסטרופיה לעומת נוזל תת רשתי והאם יש לבדיקה תחליף לצורך אבחנה זו .האם oct angiography יכול לעזור בזה ? תודה רבה

בעיקרון פלורסצאין אינו ידוע כגורם ממים בעובר, אך מקובל להימנע מצילום FA, ובפרט בשלבים הראשונים להריון. במרבית המקרים, ללא קשר להריון - הבדיקה אינה מקדמת את האבחנה מעבר לצילום- OCT, ובודאי אם מדובר ב-אנגיו OCT.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים