מידע על מחלת הטייסים CSR

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

13/10/2021 | 23:08 | מאת: מירב

לפני כשבועיים ולאחר OCT אובחן CSR מתרשמת שאין לזה ממש טיפול. באיזה % מהחולים המחלה עוברת לעין השניה? האם המחלה יכולה להוביל לעיוורון? האם קיימים טיפולים ניסיוניים כמו השתלת רשתית מהדפסה או משהו דומה?

הרוב חולפים ללא צורך בטיפול. לכן תמיד מתחילים במעקב של מספר חודשים במידה ולא שיפור - יש טיפולים, לא מתאים לכל המקרים. כגון: לייזר, טיפול תרופתי, PDT מופחת (כיום לא זמין בארץ..), לייזר SUB THRESHOLD. לעיתים מתבטא בעין אחת, לעיתים בשתי העיניים. לא מדבק.. לרוב לא גורם לירידה משמעותית בראיה - אלא אם כן כרוני וזמן מאד ממושך.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים