שמן סיליקון בהיפרדות רישתית

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

05/10/2021 | 12:53 | מאת: סי

שלום רב 11.8 עברתי ניתוח להיפרדות זגוגית ולהיפרדות רישתית ,הושאר לי שמן סיליקון בעין ועלי לעבור נותוח שוב להוצאת השמן האם לחכות 10 חודשים ואז לעשות ניתוח זה זמן סביר ? האם אפדר לחכות יותר זמן ? תודה

לא ידוע לי ולא כתבת מדוע שמו שמן סיליקון ולא גז. במידה ולא הייתה בעיה בניתוח, וזה אינו ניתוח חוזר - בעיקרון ניתן להוציא את השמן לאחר 2-3 חודשים. יש מקרים בהם משאירים שמן לזמן רב, ואף לשנים. כמובן שככל שהזמן ארוך יותר - יש סיכון לסיבוכים הקשורים לשמן, כגון לחץ עייני, רעילות לרשתית, וכמובן קטרקט - אם עדיין לא בוצע ניתוח קטרקט. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה - 08-9760247 תיאום תורים וניתוחים – 052-8100644 דוא"ל: [email protected]

15/10/2021 | 13:44 | מאת: סי

תודה רבה על התשובה המפורטת 👀 .הניתוח היה משולב קטרקט והיפרדות רישתית האם במקרה הזה אוכל לחכות בערך 10 חודשים להוצאת השמן סיליקון ? כבר עברתי 3 ניתוחים בה2דמה מלאה בתקופה של 7 חודשים ואני חוששת מניתוח בהרדמה כללית שוב אשמח לתגובתך

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים