ראיה מעוותת וקווים עקומים

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

17/09/2021 | 03:02 | מאת: סמי

שלום, בהמשך לשאלה שכבר שאלתי כאן לפני כחודש. עברתי ויטרקטומיה עם תיקון באמצעות לייזר ברישתית העין עקב קרע והיפרדות. בועת הגז הגיעה לכ 20% מהעין. הראיה לאט לאט חוזרת אך הראיה עצמה עכורה עם ערפל לבן, מעוותת עם קווים עקומים אופקיים ורוחביים.. הדבר גורם לתחושת ראיה מוזרה כשאני מביט באופן רגיל ב2 העיינים. כששאלתי את הרופאה (מאחד מבתי החולים בארץ) התשובה שקיבלתי אינה סיפקה אותי כיוון שטענה שזה יכול להיות כי תהליך השלמת הנוזל בעין לא הסתיימה. האם הדבר הזה אמור לחלוף עם הזמן והעיוות אמור להעלם (ברוב או בחלק מהמקרים?) האם ניתוח קטרקט אמור לעזור להחזיר את צלילות הראיה? והאם כדאי לי לגשת למרכז מומחי עיניים אחר לקבל עוד חוות דעת נוספת?

שיקום חדות הראיה לאחר תיקו הפרדות רשתית - עשוי לקחת זמן, ואף עד חצי שנה. במידה ומתפתח קטרקט - כמובן גם מפריע. בכל מקרה, בשלב הזה בו אתה נמצא - מה שבודקים זה שהרשתית צמןדה. כל היתר - בשלבים מאוחרים יותר. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה - 08-9760247 תיאום תורים וניתוחים – 052-8100644 דוא"ל: [email protected]

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים