עכירות אחורית ובועות

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

13/09/2021 | 09:12 | מאת: איציק

לפני כשנתיים עברתי ניתוח הפרדות רישתית וקטרט בעיין שמאל כרגע עכירות אחורית בעין שמאל ובהרמת ראש רואה בועות שאלתי ? למה רואה בועות בהרמת ראש . האם מומלץ לבצע פרוצדורה YANG בהתחשב בסיכון בהפרדות רישתית נוספת

סליחה על התשובה המאוחרת - משןם מה לא ראיתי.. הבועות אינן קשורות לקטרקט המשני. אני מניח די בוודאות שהבועות נגרמות משארית של נוזל כבד (PCFL) שנותר בעין מאז הניתוח. זה קורה לפעמים - ולא אסון גדול. אם מפריע - ניתן להוציא בניתוח לא מסובך.. לגבי טיפול לייזר בקטרקט משני - הסיכון קטן, ואם יש קטרקט משני משמעותי - כמובן שכדאי לטפל. בברכה -בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה - 08-9760247 תיאום תורים וניתוחים – 052-8100644 דוא"ל: [email protected]

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים