ראייה מטושטשת מאוד בלילה

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

10/09/2021 | 22:08 | מאת: עדן

היי, אני בת 22. יש לי קוצר ראיה מגיל מאוד צעיר ומספר גבוה (מינוס 10 ומינוס 8.5 וצילינדר בשתי העיניים). לפני כשנה וקצת עברתי ניתוח חיגור להיפרדות רשתית בעין ימין ולאחר חודשיים עברתי לייזר לתיקון קרעים מרובים ברשתית בעין שמאל. נמצאת במעקב כל כמה חודשים אצל הרופא שניתח אותי. היה קשה להתאים לי מספר וצילינדר מדויק ולאחר כמה חודשים הצליחו וכעת רואה טוב 6/6 בבדיקת ראיה אבל מזה יותר מחצי שנה, איני מצליחה לראות טוב בלילה. רואה מאוד מטושטש כאשר מנסה לנהוג, האורות מרוחים לי ואני לא מצליחה לקרוא שלטים ולראות בברור את הרכב שלפניי ולאן צריך לנסוע ומאז נמנעת מנהיגה כשמחשיך. אמרו שכתוצאה מהצלקות בעין אני מאוד מסתנוורת אז הביאו לי עדשות מיוחדות עם צבע אך ללא מספר (כדי לשים על העדשות שלי), עדשות עם צבע ומספר ללא צילינדר וגם משקפיים עם עדשות צהובות ללא מספר כדי שאשים רק בלילה. באמת אני קצת פחות מסתנוורת אך עדיין לא רואה גרוע מאוד ועדיין לא יכולה לנהוג ככה. שום דבר לא פותר או אפילו משפר את הבעיה והמצב הזה גורם לתסכול גדול. אשמח אם יש לך עוד רעיון למה יכולה להיות הבעיה וכיצד לפעול..

נשמע כמו התפתחות של קטרקט. כדאי להיבדק שוב.. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה - 08-9760247 תיאום תורים וניתוחים – 052-8100644 דוא"ל: [email protected]

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים