fovea hypoplasya ושלילת לבקנות מה עושים אם זה לא זה

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

30/08/2021 | 22:06 | מאת: לוברבום

שלום וברכה אני בת 28 הייתי פגית כשהייתי קטנה ויש לי גם קוצר ראיה גבוה אני בדרך לעשות משקפי מוטיפוקל בגלל קטרקט שלא נותח מי אז שראיתי אותכם בסוף שנת 2017 אז עברתי הרבה בדיקות ביניהם גם בדיקה של ubm בגלל גדילת מספר וראו באמת שיש קטרקט משמעותי אבל לא נותח מי אז המליצו לי לעשות משקפי מולטיפוקל ואני בדרך לעושת השאלה שלי היא אני בבירור לבקנות בבילינסון ואמרו לי שיכול להיות שלא יהיה כי אני מוגדרת כלבקנית ואין לי גוף שיכול להראות לבקנות וברוך השם המצב שלי הוא לא כל כך נורא רק רציתי לשאול אם הבעיה של הפוביאה היא לא לבקנות האם אז צריך לטפל את הפוביאה שנצר בגלל בעית פגות או קוצר ראיה גבוה או שאתם ממליצים פעם מעקב פעם בשנה אצל רופא עיניים בקופת חולים תודה רבה ויום טוב

אתייחס למספר שאלות שעלוף 1. במידה ויש קטרקט משמעותי - כדאי לנתח, גם בנוכחות של לבקנות. 2. במקרים של לבקנות - ולעיתים אף ללא לבקנות מלאה - יש מצב שבו ההתפתחות של מרכז הרשתית פגומה בלידה. במקרה כזה - חדות הראיה לא יכולה להיות טובה, אך אם מתאימים משקפיים . 3. UBM זו לא בדיקה לקטרקט, וגם לא ללבקנות. ממליץ להתייעץ עם רופא מומחה - ואז גם ניתן לקבל המלצות על צורך במעקב וכל כמה זמן.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים