האם קרע ברשתית או שאפשר להרגע?

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

22/08/2021 | 22:08 | מאת: יעל

שלום, לפני 4 חודשים התחילו לי פלוטרס. שבועיים אחרי בדקתי ולא היה קרע וגם חודש אחרי. היום ישבתי ואכלתי מול קיר לבן ובמשך רבע שעה זה היה מבהיל כי גם כשעזבתי את הקיר ראיתי הבזקים וקצת מטושטש. זה חלף אחרי רבע שעה. זה קרה לי גם לפני חדשיים בעירוי ברזל בחדר אחיות שמלא פלורוסנטים בסוף העירוי הרמתי את הראש מהפלאפון ונחשפתי להרבה אור במכה.אז עבר אחרי 10 דקות. האם גם אחרי 4 חודשים ייתכן קרע ברשתית? או שאם זה קורה לי עם קיר לבן או אור חזק ואז הכל מסתדר אפשר להרגע? תודה רבה

הבזקים כמו שתארת - עשויים להופיע בגלל בעיות ברשתית - או בגלל דברים שלא קשורים לרשתית - כגון מיגרנות, ובעיות במערכת העצבים או במח. חוש הריח שלי אומר שלא נראה שמדובר בבעיית עיניים, או בעיה בכלל. כמובן שזה ניחוש - ורק בדיקה יכולה לאשר את ההשערה הזו.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים