פיענוח בדיקת OCT.....

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

28/12/2020 | 19:10 | מאת: דניאל4848

אני בת 55 ואשמח לחוות דעת בעניין הממצאים הנ"ל; ממצאים עין ימין: קונטור פובאלי שמור. נצפית אירגולריות וגליות ברמת ה RPE­PR המתאימה לדרוזן ושינויי RPE.  ללא עדות לנוזל תת או תוך רשתי. עובי רשתית מרכזית (CMT (מודד 269 מיקרון. לא נצפית משיכה ויטראלית . עין שמאל: קונטור פובאלי שמור. נצפית אירגולריות וגליות ברמת ה RPE­PR עם PED פובאלי על פניו ציברי נדידת פיגמנט המתאימה לדרוזן ושינויי RPE.  ללא עדות לנוזל תת או תוך רשתי. עובי רשתית מרכזית (CMT (מודד 259 מיקרון. לא נצפית משיכה ויטראלית. סיכום והמלצות עין ימין: דרוזן ושינויי RPE עין שמאל:דרוזן ושינויי RPE לציין PED פובאלי עם ציברי פיגמנט ללא נוזלים ­ למעקב צמוד בתודה דניאל

הממצאים עשויים להתאים לממצאים החלים ברשתית בגיל מבוגר. מקובל לעקוב אצל רופא עיניים - לרוב אחת לחצי שנה- שנה, וכן לחזור על צילום ה- OCT לרקראת הביקורים. לעיתים הממצא עשוי להתקדם למחלה הנקראת ניוון רשתית - אך לא בהכרח..

28/12/2020 | 20:39 | מאת: דניאל4848

אז אתה אומר שלפחות כרגע זה נורמלי לגיל? למרות ה-PED וההמלצה למעקב צמוד?

28/12/2020 | 20:42 | מאת: דניאל4848

ובנוסף שאלה האם יש משהו שניתן לעשות כדי שהמצב לא יחמיר או שאין דבר שניתן לעשות מלבד לעקוב? הרופא גם שלח אותי לבדיקת רשתית בצבע האם זה בושק עוד דברים?

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים