Oct בדיקת עיניים

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

27/10/2019 | 20:15 | מאת: Oct

שלום ד"ר אמי עם מחלת הסכרת ברקע, בעקבותיה נשלחה למספר בדיקות עיניים ביניהן oct כשהאחרונה מעידה על: ימין- cmt 283 (היה 264 בבדיקה קודמת), עיוות קל של קונטור פוביאלי עקב נוזל תוך רטינלי בכמות בינונית טמפורלית ובצמוד לפוביאה- החמרה קלה מבדיקה קודמת. שינויים היפר-רפלקטיביים בשכבות הרשתית הפנימיות. שמאל- cmt 232 (היה 241) עיוות קל של קונטור פוביאלי irf לא מרכזי ברמת הonl מוקדים היפררפקטיבים רבים המתאים לליפדים. למה הכוונה בדיוק והאם יש סיבה לדאגה? מעבר לכך ישנה התייחסות לדימומים D&B פזורים ב4 רבעים, ליפדים וcws. אודה לך מאוד להבהרת המצב ועצתך כיצד לפעול מכאן.

אני מניח שבוצע גם צילום FA - ולא רק OCT. כעיקרון - ע"פ ממצאי ה- OCT ייתכן ויהיה צורך בטיפול לבצקת הקלה בעין ימין. אך לא צויינו ממצאי הצילום השני - שעל פיו לרוב נקבע אם יש צורך בטיפול לייזר המונע סיבוכים קשים.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים