מבטים קצרצרים על ריתוך

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

09/02/2018 | 18:36 | מאת: אייל

שלום ד"ר, במסגרת עבודתי כמהנדס, אני מבקר ומסייר ברחבי מפעלים תעשייתיים שונים מדי שבוע. לעתים, נתקל פתאום בריתוכים שמתבצעים בסביבתי הקרובה (לעתים מטרים בודדים). כמובן שברגע שקורה שבטעות אני מביט על ריתוך, אני מיד מסיט את המבט ומתרחק ככל האפשר. האם יש במקרים כאלה סיכון ממשי לעיניים? האם מבט קצרצר (כחצי שנייה) לכיוון הריתוך מסוכן? חייב לציין שהנושא מעסיק ומדאיג אותי ואודה מאוד לתשובתך, תודה

גם מבט קצר עשוי לגרום לבעיות. לרוב בחלקה החיצוני של העין - מעין פצעונים בקרנית, עשוי לגרום כאב ודמעת בד,כ מספר שעות לאחר החשיפה. יש גם נזק שעשוי להצטבר - בעיקר השפעה על פני השטח של העין.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים