פענוח תוצאות של בדיקת עיניים

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

14/01/2018 | 13:49 | מאת: ניקה

תוצאות מצאים עין ימין: קונטור פובאלי שמור שכבות הרשתית שמורות, רצף RPE­PR תקין ללא עדות לנוזל תוך או תת רשתי ללא עדות למשיכה ויטראלית עובי מקולרי מרכזי (CMT (מודד 291 מיקרון עין שמאל: קונטור פובאלי שמור שכבות הרשתית שמורות, נראה אירגולאריות של RPE­PR נאזלית לפובאה, מספר S'PED ונוזל תת רשתי יתכן ומדובר ב dystrophy pattern אך לא ניתן לשלול תהליך נאווסקולרי ­ לקורלציה קלינית ו FA ללא עדות לנוזל תוך רשתי ללא עדות למשיכה ויטראלית עובי מקולרי מרכזי (CMT (מודד 268 מיקרון סיכום והמלצות עין שמאל : נוזל תת רשתי ­ יתכן ומדובר ב dystrophy pattern אך לא ניתן לשלול תהליך נאווסקולרי ­ לקורלציה קלינית ו FA הפענוח מתייחס לצילום הOCT בלבד ללא בדיקת הנבדק.דרושה קורולוציה קלינית ושקילת בדיקת FAלשם אבחנה סופית והחלטות טיפוליות. יש צורך לגשת לרופא המטפל עם תשובת הפענוח התור הבא רק בסוף החודש האם תוכל לעזור בפענוח תוצאות? האם חריג? הגיל הוא 43

יש לגשת בהקדם לרופא מטפל. בעין שמאל יתכן ויש צורך בטיפול.עד שבוע נראה לי סביר - לא מעבר לכך.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים