התנתקות רשתית מדופן העין

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

13/08/2017 | 13:29 | מאת: משה

שלום רב, אצלי הרשתית התנקתה מדופן העין. עברתי ניתוח שבו הוכנס סיליקון לעין על מנת לקרב את הרשתית לדופן, אבל הוא מעלה את הלחץ התוך עיני. יש לי ברשותך שתי שאלות : אם יוציאו את הסיליקון, מה הסיכויים שהרשתית תתנתק שוב ? אם היא אכן תתנתק, האם אפשר יהיה באמצעות ניתוח להחזירה למקומה ? בתודה מראש, משה במידה ואתם מתקשרים בטלפון, בבקשה לשלוח מיסרון.

במידה והניתוח בוצע בהצלחה - הוצאת השמן לא תגרום להפרדות. מנגד - לרוב מכניסים שמן כאשר ניתוח ראשוני לא הצליח, ואז לעיתים המצב מסובך יותר, ואכן הוצאת השמן עשויה לגרום להפרדות חוזרת. אגב - מה סוג הניתוח הראשון אותו עברת?

05/09/2017 | 18:41 | מאת: משה

שלום הניתוח הראשון היה מסוג laser+c3f8 + le+ ppv אני מבקש לשאול שוב את השאלה השנייה שלא קיבלתי עליה תשובה – אם תהיה היפרדות חוזרת של הרשתית אחרי הוצאת השמן, האם אפשר יהיה לחבר אותה באופן כלשהו חזרה ? בתודה, משה

תמיד אפשר,,,, לעיתים במקרים כאלו צריך לבצע גם ניתוח "חיגור"...

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים