בדיקת OCT, בלי הרחבת אישון

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

17/04/2017 | 22:20 | מאת: נוגה

אחרי 5 הרחבות אישונים בחודש וחצי האחרון, אני לא יכולה לסבול את זה יותר. יש לי תור לOCT השבוע. אני שוב שואלת, האם אפשר לבצע OCT בלי הרחבת אישון ? איך לבקש זאת מהטכנאי שיעשה את הבדיקה ?

17/04/2017 | 22:39 | מאת: נוגה

אולי אחדד את שאלתי- באיזה מצבים מבצעים OCT בלי הרחבת אישון ?

שאלתך מוזרה, ואני תוהה היכן את מבצעת את הבדיקה... מרבית מכשירי ה- OCT הנמצאים בשימוש מאפשרים קבלת צילומים איכותיים ללא כל הרחבת אישון (NON MIDRIATIC), והרחבת אישון נחוצה רק במקרים נדירים - כגון בשל קטרקט מתקדם, או טכנאי מאד לא מיומן. בקיצור - השאלה היתה צריכה להיות באילו מקרים (נדירים) יש צורך בהרחבת אישון......

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים