האם כאב שחזר, הוא חלק מCSR רטינופתיה סרוזית מרכזית?

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

25/03/2017 | 21:23 | מאת: נוגה

בת 47. לפני חודש פתאום בעין שמאל, ראיתי כאילו דרך אדים, או שהתמונה משתברת לריבועים. זה נמשך פחות מחצי שעה, ועבר. לפני שבועיים וחצי ראיתי פתאום כתם מול מרכז הראיה באותה עין שמאל (היה צהבהב בתנאי תאורה, וכחלחל בתנאי פחו תאורה). וטשטוש ראייה במרכז הייתי אצל כמה רופאי עיניים, בינהם מומחי רשתית. ראו עדות לנוזל תת רשתי תת פוביאלי . ואמרו שזה כרנראה CSR, רטינופתיה סרוזית מרכזית. אבל שאעשה OCT כדי לוודא סופית. עם הימים שעברו, התרגלתי לא לראות את הכתם, כשאני מסתכלת עם 2 העיניים. וראיתי אותו רק שהסתכלתי עם העין הבעייתית לבדה. לפני כמה ימים התחיל לי כאב וגודש בעיניים , שבחיים לא היה לי. והן נראות מאד לא כרגיל, מין צבע עכור, ונפוחות. והתחלתי שוב לראות את הכתם, גם עם 2 העיניים. כאילו הוא גדל, ו/או עבר מיקום, ו/או נוסף עוד כתם. אני מאד מפחדת. בנוסף, כל המומחים שראו אותי עשו הרחבת אישונים, וגם 2 בהתחלה הרמדה לקרנית ובדיקת לחץ תוך עיני. אחרי כל הרחבות האישונים האילו, אני מרגישה שגלגלי העין נראים לא כרגיל, לא סימטריים. אני מרגישה שהחומר של הרחבת האישונים, מזיק לעיניים שלי. ומאידך אני רוצה לעשות את OCT. שאלותיי אליך 1. האם תחושת כאב וגודש בעיניים, הם חלק מתסמונת CSR ? כי אני חוששת שיש שם איזה תהליך, שלא מרפה כבר חודש, וכל פעם עושה משהו נוסף אני מפחדת שאולי זה משהו יותר חמור מCSR, שגם הוא לא לגמרי תמים. 2. האם אפשר לבצע בדיקת OCT, בלי הרחבת אישונים ? העדשות שלי לא אחורות, והאישונים שלי לא מכווצים . כי כאמור, אני ממש מרגישה שלא טוב לי עוד ועוד הרחבות אישונים. 3. מי הכי מומחה בארץ לנושא של CSR, ובכלל כלי הדם בכורואיד-רשתית ? תודה

בדיקת OCT חשובה מאד לצורך אבחנה ומעקב אחרי CSR. לרוב מבוצעת ללא הרחבת אישון. CSR כלל לא גורם לכאב וגודש - בהחלט ייתכן כי פשוט נדבקת בדלקת עיניים וירלית - כנראה באחד מהביקורים שלך אצל רופאי העיניים.....

26/03/2017 | 21:42 | מאת: נוגה

תודה רבה. אני צריכה לעשת את הבדיקה באיכילוב. וכאן כתוב בדף שלהם ש"מצריכה הרחבת אישונים". אני כבר לא מסוגלת לשאת יותר את הרחבות האישונים האילו. כאמור 5 בפחות מחודש. איך אוכל לבקש בטוב, מהטכנאית להתחשב בי ולעשות בלי הרחבת אישונים? דבר שני, האם הOCT, על האינפרה אדום שלו והחום, עלול להיות טריגר למשהו בעייתי שקשור לגורמים לCSR ? דבר שלישי, לגבי דלקת ויראלית, אין לי שום סימנים... מלבד תחושת הגודש והלחץ בעיניים, ואולי כאילו "מאחוריהן". אז מה עוד זה יכול להיות ?

26/03/2017 | 21:44 | מאת: נוגה

http://www.tasmc.org.il/Surgery/Ophthalmology/Pages/OCT.aspx

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים