כאבי ראש ואמצעי מניעה הורמונליים

דיון מתוך פורום  גלולות ואמצעי מניעה

29/09/2019 | 21:04 | מאת: שיר

היי, בת 20. נטלתי גלולות יאז (משולבות) בעבר כחצי שנה. לאחר חמישה חודשים של שימוש התחילו מיגרנות קשות ולאחר בירור נוירולוגי תקין הומלץ על מעבר לגלולות סרזט (פרוגסטרון בלבד). גם עם סרזט שנטלתי במשך 4-5 חודשים היו כאבי ראש שנחשדו (כרגע בתהליכי בדיקה) כלחץ תוך גולגולתי ולכן הפסקתי גם איתן. נאמר לי שבין מיגרנות ולחץ תוך גולגולתי (PTC- פסאודוטומור צרברי) ובין בעיות קרישיות בדם עשוי להיות קשר ולכן אי אפשר לקבל הורמונים ושאפילו התקן תוך רחמי יהיה בעייתי. עם זאת מעולם לא נבדקתי לקרישיות יתר (כששאלתי את הנוירולוג הוא אמר שבמידה וMRI ראש היה תקין אין צורך בכך) וחברות רבות שלי עם מיגרנות (גם מיגרנות עם אאורה) נוטלות גלולות משולבות, אפילו נאמר להן שהגלולות עשויות להקל על המיגרנות. האם אכן קיים קשר להפרעות קרישה? איך יכול להיות שעליי נאסר לקבל כרגע הורמונים ובייחוד אסטרוגן ולחברות אחרות נאמר שאין בעיה? האם כדאי לפנות לרופא/ת נשים ונוירולוג/ית נוספים? ממש מבולבלת ואשמח לסדר בדברים: מה מותר, מה אסור, מה לבקש?

שלום לך עקב המיגרנות יש להשתמש בגלולת על בסיס פרוגסטרון בלבד

מנהל פורום גלולות ואמצעי מניעה