תוצאות אולטסאונד

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

14/02/2012 | 15:53 | מאת: מאיה

שלום ד''ר עמוס ביתי בת חודשיים וחצי וגילינו שיש לה רפלוקס דרגה 5 (עוד מהיריון) אחרי שנולדה 3 שבועות אחרי שלחו אותנו לאולטרסאונד בחודשיים וחצי הד''ר ביקש לעשות אולטרסאונד חוזר בכדי לבדוק אם יש שיפור או שהיא עדיין מתרחבת במידה ויש שיפור לא יעשה 2 מיפיים ובמידה ואין שיפור אזיעשה 2 מיפיים( MAG 3 ועוד מיפי) והתוצאות: כליה שמאלית קטנה יחסית 4.1ס'מ וימנית 5.47ס'מ רוחב אגן 1.11ס'מ אורטר דיסטולי שמאלי מגיע על יד שלפוחית השתן עד 0.42 ס'מ העניין הוא שבשני האולטרסאונדים הוא אמר אותו הדבר. אשמח אם תאמר לי מה זה אומר ואם כדי להמהר להגיע לרופא המטפל או האם יש צורך לעשות בעוד חודש אולטרסאונד כליות אולי הלכתי מוקדם ואין שינוי, ואז להגיד לרופא? יש לי פשוט 3 מפגשים איתו וזה המפגש האחרון(דרך מושלם) לא רוצה להגיע סתם אליו ולפספס מה עושים?תודה מראש

24/02/2012 | 19:02 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום מאיה. מקובל לבצע US שלושה חודשים לאחר הבדיקה האחרונה , לרוב נהוג לתת לילד טיפול אנטיביוטי מניעתי בתקופה זו. האם בוצע ציסטוגרפיה ? משער שכן מכיוון שזו הבדיקה היחידה לאבחן רפלוקס. במקרים כמו שלכם חשוב להיות במעקב של רופא שאתם סומכים עליו. צריך לתכנן מראש את המעקב ולהגיע להחלטות נכונות. מכיוון שאני לא מכיר את המקרה קשה לי לייעץ לך מתי ללכת לרופא. תזכרי שישנן גישות שונות אצל רופאים שונים ואולי תתיקלי בחוות דעת שונות בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים