תכיפות במתן שתן בילדה בת 6 וכן הרטבה בלילה

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

03/08/2011 | 14:01 | מאת: סיגל

שלום עמוס, בתי בת 6 ובמשך היום מאוד עסוקה בללכת לשירותים לפיפי. גם אם עושה כמה דקות אומרת שיש לה שוב . ואם לא יוצא לה גורם לה לתסכול אומרת שמרגישה שיש לה. לפני כל יציאה מהבית שואלת אם יהיו שירותין וכן דואגת להכנס לשירותים. בעיה נוספת לא הצלחנו עד היום לגמול אותה מחיתול בלילה למרות שהיתה תקופה שהיתה כמה יבשה והתחלנו גמילה אבל לא ראינו כל התקדמות אם לא מעירים ולוקחים אותה לא תקום לבד . כרגע עשיין עם חיות בליה. בעבר נעשה לה US והשלפוחית היהת בגודל תקין. מה אתה מציע? אילו בדיקות? מה יכול להיות הגורם? ואיך מתמודדים? הילדה כבר גדולה. (יש לציין כי אחיה בן ה11 לפעמים מרטיב בלילה)

04/08/2011 | 00:23 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

יש מרפאה להרטבת לילה במאיר כפר-סבא. אתם יכולים לפנות למרפאה. לזימון תורים 097471555 או *2700 . במרפאה זו אני עושה בירור שכולל מילוי יומני השתנה , בדיקה פיזיקלית , לעיתים צריך בדיקות נוספות. לאחר מכן מתאים את הטיפול הנכון בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים