תינוק בן 6 שבועות - ממצאי אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

12/07/2011 | 12:59 | מאת: שרון

שלום, בעקבות חשד ל-UPJ הופניתי מבית היולדות לבצע אולטראסאונד כליות ודרכי שתן בגיל 6 שבועות. להלן התוצאות - ממצאיUS כליות ודרכי השתן ======================== הכליה הימנית באורך של 5.4 ס"מ. הודגם אגן חוץ כלייתי כ-5 מ"מ, ללא גודש גביעים. הכליה השמאלית באורך של 5.8 ס"מ. הודגמה הרחבה של מאספת במידה עד בינונית, אגן מורחב עד כ-8 מ"מ. הכליות בעלות מבנה סנוגרפי תקין. הפרנכימה הכלייתית שמורה. שלפוחית השתן - תקינה. הודגם אורטר דיסטלי שמאלי ברוחב כ 4- מ"מ באיזור השלפוחית. נקבע לי תור לנרפולוג רק בעוד 3 חודשים. מה משמעות התוצאות, צריך להקדים את התור? כרגע התינוק מטופל באנטיביוטיקה - צפוויט. האם להמשיך בטיפול האנטיביוטי? תודה.

14/07/2011 | 14:20 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

סה"כ מדובר בהרחבה קלה. כאשר אני בודק ילדים עם תלונות דומות אני ממליץ עעל בדיקורת עם US חוזר לאחר 3 חודשים. לכן לא צריך להקדים את התור. תמשיכו טיפול אנטיביוטי עד הבידוקר

מנהל פורום אורולוגיית ילדים