אנטיביוטיקה מניעתית אחרי פיאלונפריטיס

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

08/07/2011 | 08:35 | מאת: בלה

בביתי בת 9 ח' היתה מאושפזת עקב פיאלונפריטיס. זוהי תינוקת בריאה ללא שום ממצא פתולוגי לאורך כל חייה העובריים, והתפתחותה תקינה.בדיקת US שביצענו בבי"ח לא זוהה שום ממצא פרט לכליות מוגדלות מעט לגילה, דבר הגיוני על רקע הזיהום והדלקת. עלינו לבצע US נוסף בקרוב למעקב. היא קיבלה ספורל 3 פ' ביום וכעת עברה לרספרים מניעתי פעם ביום. שאלתי היא האם הוכח שאי לקיחת אנטיביוטיקה מעלה את הסיכויים לחזרת זיהומים. אני מבינה שיש מס' אסכולות בעניין.1. מה דעתך? 2. האם העובדה שהיו לה לביות סגורות איפשרה את התפתחות הזיהום? בתודה מראש, בלה

14/07/2011 | 14:09 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

נטילת האנטיביוטיקה יכולה להפחית את הזיהומים לביות סגורות יכולות לגרום להצטברות של שתן ולעלות את השיעור של זיהומים בדרכי השתן בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים