vcug

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

07/06/2011 | 17:02 | מאת: rachel

שלום, לפני כחצי שנה הבת שלנו חלתה בדלקת בדרכי השתן, לאחר שהחלימה היא נשלחה לאולטרסאונד אשר בעקבותיו המליצה רופאת המשפחה לבצע בדיקת vcug בהרדמה. יש לנו תור בעוד כשלושה שבועות וברצוני לשאול האם הכרחי לבצע את הבדיקה למרות שעברה חצי שנה ולא חזרה דלקת בדרכי השתן? אני חוששת לבצע את הבדיקה בשל היותה חודרנית ובהרדמה.תודה מראש

10/06/2011 | 15:18 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

את בעצם רוצה חוות דעת נוספת . אני לא נוהג לעשות זאת בפורום. חוות דעת צריכה להיות מבוססת על סמך כל התמונה הקלינית. גיל הילדה , איזה חיידק צמח, עד כמה היה החום , מה הטיפול שקיבלה, תוך כמה זמן חלף החום הם רק חלק מהפרטים שאני מתחשב בהם כאשר אני רוצה לתת תשובה אחראית להורים שבוודאי דואגים לילדה שלהם. לצד החסרונות של הציסטוגרפיה אותם מנית, אי ביצוע הבדיקה יכולה להביא לכך שנפספס רפלוקס, ואז יתכן זיהום נוסף בעתיד שפוטנציאלית יכול לגרום לצלקות ונזק כלייתי. נכון להיום אין המלצות ברורות כייצד לברר ילדים עם זיהום בדרכי השתן. ישנם הנחיות שונות וגישות שונות בקרב המטפלים השונים. יש את הגישה שאומרת לבצע ציסטוגרפיה כדי לאבחן רפלוקס. יש גישה שדוגלת בביצוע מיפוי כליות (גם בבדיקה זו יש קרינה) , לפי תוצאות מיפוי הכליות מחליטים אם להמשיך בביצוע ציסטוגרפיה. ההמלצה אולי הכי טובה שאני יכול לתת לך זה לפנות לרופא שאת סומכת על שיקול דעתו ולדגול בקו הטיפולי של אותו רופא. במקרים ספציפיים אלו אני כבר יכול להזהיר אותך שאם תשאלי 3 רופאים שונים כנראה שתקבלי 3 חוות דעת שונות. בברכה ושבת שלום ד"ר עמוס נאמן

12/06/2011 | 00:40 | מאת: rachel

לפני הכל - תודה רבה. האם אולטרסאונד נוסף יעזור לפי קבלת החלטה? ושאלה נוספת - האם יש אורולוג ילדים באיזור ירושלים עליו אתה ממליץ?

21/06/2011 | 16:46 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

באופן עקרוני אני לא ממליץ על רופאים בפורום. האורולוגים ילדים בבתי החולים בירושלים מצוינים

מנהל פורום אורולוגיית ילדים