כיס השתן לילדה

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

12/02/2011 | 16:12 | מאת: רחל

יש לי בת בגיל 3 וחצי שנים התחלתי ללמד אותה גמילה מחיתולים בגיל שנתיים בהתחלה נראה שהלמידה טובה אח"כ לא הצליחה במשך היום וגם בלילה . יש להזכיר שהיא תאומה עם אח , האח שלה נגמל בגיל שנתיים ללא בעיות לאחר מחשבות רבות נעשית בדיקת שתן ואז נמצא בדיקה תקינה , גם כן נעשה צילום כליות תקין וצילום של ספינה ביפידה לפי הודעת האורולוג כיס השתן אינו סגור ויש לבצע בדיקה אורודינמית השאלה מהם הסכנות ? האם אין סיכוי שהכיס ייסגר עוד ? על מה משפיע המצב ? מהם דרכי הטיפול המוצעים במצב כזה הלא מכאיבים ואשר לא משפיעים לרעה לעתיד ? מהן תוצאות הלוואי תודה על היענותך רחל

18/02/2011 | 22:03 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

יש מעט אי סדר בשאלה. האבחנה לא ברורה, מצב של צוואר שלפוחית השתן פתוח הוא נדיר ובד"כ אינו מופיע כתופעה בודדת. צריך להבין יותר טוב את האבחנה כדי לענות על שאלת הטיפול בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים