תכיפות במתן שתן - ילד בן 3.5

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

21/12/2010 | 11:08 | מאת: קארן

ד"ר שלום, בני בן ה- 3.5 לאחרונה (ענין של חודש )עושה שתן בלעיתים תכופות מאוד (נכנס לשירותים כל 10 דקות) ויוצא לו שתן בכמות סבירה. רופאת הילדים עשתה לו בדיקת שתן כולל תרבית - יצא תקין. רופא אורולוג שבדק אותו קבע גם שהכל תקין ולשלא נתעסק עם זה יותר מדי, לצערי אני לא יכולה שלא להתעסק עם זה כי זה מאוד מטריד אותנו וגם את הילד. אשמח לשמוע את תגובתך בנושא ולקבל עזרה. אמא מודאגת, קארן

26/12/2010 | 23:54 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

אני מסכים איתך שעניין זה מאוד מטריד. מדובר בתופעה נפוצה מאוד, לרוב לאחר בירור וטיפול לתקופה מסוימת מצליחים להגיע להחלמה מלאה. הבירור כולל מילוי יומן השתנה ויציאות , לעיתים אני גם מפנה לבדיקת US בהתאם לנסיבות. בברכה ד"R עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים