מאוד מודאגת

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

12/12/2010 | 15:31 | מאת: שלי

תינוק בן חודש ימים שלפוחית השתן בגדר הנורמה בצורה ו כליה ימנית באורך 5.3 ס"מ .בגדר הנורמה בצורה ובגודל. דיפרנציאציה בין הקורטקס למדולה שמורה. ללא עדות להידרונפרוזיס. קוטר אגן כליה ימנית 3.5 .מ"מ כליה שמאלית באורך 6.0 ס"מ , מעט מוגדלת.מודגמת הרחבה בינונית של הגביעים אגן הכליה מורחב בצורת משפך. קוטר אגן כליה שמאלית כ 20 מ"מ הקורטקס מעט דק עד 5 מ"מ . אקוגניות שמורה. התמונה מתאימה להצרות במוצא אגן הכליה (UPJ) 1.מה הכוונה הרחבה של הגביעים? 2.האם התמונה אופטימית? 3.האם מאחר והקורטקס דק יש חשש לפגיעה בכליה? 4.יד מקום לשקול ניתוח? תודה

13/12/2010 | 17:44 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום שלי אני מטפל בהרבה ילדים עם בעיה דומה. באופן עקרוני לרוב מאבחנים את ההרחבה כבר בזמן ההריון בסקירת מערכות. חשוב לדעת באיזה שבוע אבחנו לראשונה את הבעיה ומה קצב החמרת ההרחבה. ישנן מספר פרמטרים המשפיעים על ההחלטה אם לנתח או להמשיך לעקוב: 1. ככל שאגן כליה רחב יותר כך היסיכוי ניתוח גדול יותר 2. הרחבה של גביעים גם כן מגדיל את הסיכוי לניתוח 3. הידקקות של הפרנכימה מעיד לרוב על סבל כלייתי במקרים כמו אלו צריך מעקב , בדיקת US אחת אינה מספיקה. כמו כן יש צורך בבדיקות הדמיה נוספת מיפוי כליות המדגימה אם הכליה חסומה ומה מידת החסימה. חשוב גם ההתנהגות הקלינית של התינוק, אם יש זיהומים או חוסר התפתחות של הילד הנטיה לניתוח גבוהה יותר. מכיוון שאינני מכיר את הבן שלך ולא ראיתי בעצמי את הבדיקות אסור לך לראות בתשובתי יעוץ רפואי. עלייך לפנות באופן מסודר לאורולוג ילדים לצורך חוות דעת. באיזה איזור בארץ את גרה ולאיזה קופה משתייכת ? בברכה ד"ר עמוס נאמן

14/12/2010 | 12:18 | מאת: שלי

תודה על תשובתך. אני גרה בראשון לציון ושייכת לקופ"ח מכבי. האם אתה מקבל ייעוץ במסגרת קופ"ח מכבי או פרטי? תודה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים