מיפוי כליות דינמי עם פוסיד

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

11/12/2010 | 19:25 | מאת: סיון

שלום הבן שלי בן 5 ומישה חודשים יש לו הרחבה באגן כליה עד 1 סמ והרופאה שלחה אותי לעשות מיפוי התוצאות כלה ימנית פרפוזיה וריכוז תקנים תפקוד יחסי 46 קיימת הצטברות של חומר באגן כליה מורחב ללא ניקוז ספונטני משמעותי אחרי הזרקת פוסיד נצפה ניקוז ברור עם זמן מחצית התרקונות אגן של 5 דקות בסיום החלק הדיורטי סתרה שארית קלה שארית זו נעלמה אחרי מתן שתן כליה שמאלית פרפוזיה וריכוז תקנים תפקוד יחסי 54 ניקוז 54 ניקוז ספוטני תקין סיכום כליה ימנית הידרונפרוטית עם תפקוד פרנכימטי תקין וסטז של חומר באגן ללא עדות לחסימה אורומכנית משמעותית כליה שמאלית תקינה ? מה זה אומר האים התפקוד יחסי תקין ? מה ההשלכות בעתיד האים תהיה החמרה ?

13/12/2010 | 17:34 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

משמעות המיפוי שעכשיו הכליה אינה חסומה. בכל זאת צריך להיות במעקב אורולוגי או נפרולוגי. סביר להניח שלא תהיה החמרה אך כפי שציינתי מצריך המשך מעקב

מנהל פורום אורולוגיית ילדים