מתן אובמין כטיפול מונע

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

06/12/2010 | 14:18 | מאת: מעיין

שלום רב, בתי בת ה-3 וחצי סובלת מדלקות בדרכי השתן. כבר כ-5 פעמים (מאז שנולדה, אבל בעצם 4 בשנה האחרונה) קיבלה אנטיביוטיקה מסוג זינט/ צפורל. אובחנה אצל אורולוג ילדים כסובלת מ- dysfuctional vidung ו- secondary uti (אין לי מושג מה זה). אורולוג הילדים המליץ על מתן אובמין למשך 3 חודשים כטיפול מניעתי (50 מ"ג פעם ביום). 1. האם זה מקובל לתת אנטיביוטיקה למשך 3 חודשים? אני חוששת מפגיעה במערכת החיסונית של הגוף (עמידות החיידקים). 2. כיום, לאחר סיום אנטיביוטיקה מסוג צפורל לפני כ-חודש, אין לה דלקת בדרכי השתן (בדיקת דם ושתן תקינות, כולל תרבית) אך היא עדיין סובלת מכאבי בטן וגב כל הזמן. מה עליי לעשות? תודה רבה רבה! אם נואשת.....

07/12/2010 | 16:55 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

את בעצם רוצה חוות דעת נוספת. רצוי שתפני לאורולוג באופן מסודר לצורך יעוץ. אני לא יכול להתחיל/להפסיק או לשנות טיפול תרופתי מבלי שראיתי את המטופל בברכה

08/12/2010 | 14:45 | מאת: מעיין

האם כל אורולוג יכול לעזור או רק אורולוג ילדים? (קיים אורולוג ילדים יחיד בירושלים בקופה אליה אני שייכת ואצלו כבר הייתי) תודה רבה!

מנהל פורום אורולוגיית ילדים