אשכים מוגדלים

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

29/09/2009 | 12:34 | מאת: שגית

שלום לך ד"ר. בני בן ה 6 חודשים בקרוב, "סובל" מאשכים מוגדלים מאוד. בבדיקת רופא הוסבר לנו כי התופעה מוכרת וידועה ולא מסוכנת או כואבת ובתקווה שתחלוף עד גיל שנה. יחד עם זאת הרופא ציין שיש לחזור לביקורת לפני גיל שנה, כיוון שהם מאוד מוגדלים ובנוסף, פתח הפין שלו קטן מאוד מה שגם עלול להוות בעיה. גם לבני הבכור היתה תופעה דומה (באשכים), אך פחות חמורה ועברה מעצמה לאחר מספר חודשים. במקרה הנוכחי, נראה כי המצב לא משתפר. שאלתי היא: האם לא מסוכן לחכות? האשכים נראים גדולים מאוד, ואף נדמה לנו שהם גדלים - האם יש סיכון בכך? ושאלה כללית נוספת, לבני הבכור יש אגני כלייה מורחבים, ללא תופעות נוספות, ואנחנו בביקורת. האם יש קשר בין כל התופעות הללו? תודה רבה!

03/10/2009 | 13:28 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

אני ממליץ על בדיקה של אורולוג ילדים ולשקול ביצוע US אשכים. אם אכן מדובר רק במים באשכים (הידרוצל) אזי הממצא באמת אינו מזיק ויכול להיספג עד גיל שנה(יש הטוענים שנתיים) כמובן שאם הממצא גדול מאוד אפשר לנתח מוקדם יותר. חייבים לשלול ממצאים אחרים כגון בקעים ואז הניתוח צריך להתבצע בהקדם. אין קשר בין הרחבת אגני כליה למים באשכים בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים