הרחבת אגן הכליה והידרואורטר פרוקסימלי לבת 8 חודשים

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

19/12/2016 | 20:36 | מאת: רבקה

לפני כחודשיים אושפזה בתי בת ה9 ח עם דלקת חריפה בדרכי השתן. בus אז הודגמה הרחבה של עד 9 ממ ללא הדרואורטר. היום בus ביקורת הודגמה הרחבה של אגן הכליה עד 17 ממ. והרחבה של אורטר פרוקסימלי עד 5 ממ. חשוב לציין שסקירת מערכות טרום לידה היתה תקינה. אודה מאד להסבר לתופעה.

שלום רב, הממצאים והקליניקה מצריכים המשך ברור. וראשיל לבדוק אם ההרחבה היא עקב חסימה מסויימת ולכן המלצתי לבצע מיפוי כליות דינמי. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים