ניתוח שבוע הבא עקב מערכת שמאלית כפולה ואורטר מורחב

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

26/09/2016 | 13:21 | מאת: uri

בתי בת השנתיים נולדה עם מערכת שמאלית כפולה ואורטר מורחב. בעקבות כך נוצרו לה דלקות תכופות והייתה מאושפזת בגיל חודשיים וארבעה חודשים עקב חיידק בכליות. לאחר האשפוז בגיל ארבעה חודשים היא נטלה אנטיביוטיקה (רספרים) כמעט עד גיל שנה כטיפול מונע. מגיל שנה עד עכשיו(שנתיים)לא התרחשו שוב דלקות בשתן אבל יש הפרשה נרתיקית. בשבוע הבא אנו אמורים לעשות ניתוח(השקת אורטרים) שבו יחברו את האורטר הבעייתי של הרקמה השמאלית העליונה לאורטר של הכלייה השמאלית התחתונה. הקוטב העליון תורם 61% והתחתון 39% האם הבעיה הזאת שכיחה? מה אחוזי ההצלחה? מה כדאי לבדוק קודם הניתוח? אשמח לייעוץ. תודה מראש

שלום רב לפי התאור מדובר במצב שנקרא שופכן אוטופי שיכול להיות שמסתיים בנאתיק או בשופכה. השאלה אם יש גם רפלוקס. הניתוח שתארת זה הניתוח המקובל. ההצלחות טובות אבל ראוי שתקבלו הסבר ופרוט הסיבוכים מהמנתח בברכה פרופ לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים