הידבקויות עורלה לפין (ולא לעטרה)

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

03/07/2016 | 19:11 | מאת: תשי

שלום ד"ר, לבן שלי, בן שנה וחודשיים, יש הדבקות של העורלה לפין עצמו (מתחת לעטרה). בשישי האחרון ראה אותו הרופא שביצע את ברית המילה ופתח את ההדבקות. אין צורך לציין (אני מניחה) שכל האזור אדום ונראה דלקתי. אנחנו מטפלים כרגע בהפשלה בכל החלפה ומריחת ביפנטן. זו כבר פעם שניה שפותחים את ההדבקות וזה חוזר. התינוק סובל מאוד מההתעסקות שלנו באזור וגם מהאודם והכאב. השאלה איך מתקדמים מפה הלאה. האם ניתן לטפל בדרך יעילה כלשהי או שעד גיל 4-5 נצטרך לפתוח את זה כל היום ואם לא זה ידבק מחדש? תודה

שלום רב לרוב מדובר גם בעודף עור עורלה והפיתוח הוא כריתת עודף עור עורלה. בשלב זה שבוצעה הפרדה צריך להמשיך פעם ביום בנפילת עור הפין לתקופה של כ 3 שבועות עד שהמקום מחלים בברכה פרופ לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים