הזרקה אנדוסקופית

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

16/07/2015 | 15:44 | מאת: שמרית

לאחר שמיפוי כליות לא העלה שישנן צלקות בכליות, אבל תפקוד אחת מהכליות ירוד יחסית לשנייה, הרופא המליץ על הזרקה אנדוסקופית. מקריאה הבנתי שמדובר בהליך פשוט יחסית, אך עם אחוזי הצלחה נמוכים יחסית לאופציה הניתוחית. ממתינה כרגע שיחזרו אלי מבית החולים על מנת לקבוע תור, ובינתיים אשמח לשמוע האם ההליך הנ"ל מצריך אשפוז לאחריו או שזהו אשפוז יום? מהם הסיבוכים האפשריים בהליך שכזה? תודה רבה

22/07/2015 | 08:57 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום שמרית, השדאלה שאת שואלת פה היא דוגמא לחסרונות של שאלות ותשובות בפורמים. את אומרת הזרקה אנדוסקופית. למה את מתכוונת ? ישנן הזרקות אנדוסקופיות של דפלקוס עקב רפלוקס בדרכי השתן (זה כנראה הכוונה שלך) ישנון הזרקות בוטוקוס עקב שלפוחית נוירוגנית ועוד. מכיוון שאינני יודע בידיקו במה מדובר איך אוכל בכלל לענות ? בכל מקרה ממליץ שתפני ליעוץ מסודר. תריך להבין מספר דברים לפני שמגיעים להחלטה. כמה זיהומים היו ? עם חום או בלי חום ? דרגת הרפלקוס ? חד צדדי או דו צדדי? ועוד ועוד ועוד דר עמוס נאמן | מומחה באורולוגיה, אחראי שרות אורולוגית ילדים המידע שנמסר אינו מהווה יעוץ רפואי ואינו יכול לשמש כתחליף לבדיקה רפואית למידע נוסף בקרו באתר: http://doctoramos.com

מנהל פורום אורולוגיית ילדים