בריחת שתן ילד בן 7

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

23/06/2015 | 21:16 | מאת: לי

שלום. לפני כשנה החל בני בן השבע להטיל שתן לעיתים תכופות. לפעמים בהפרשים של 10 דקות. ערכנו לו בדיקות דם ושתן שיצאו תקינות וגם אולטראסונד דרכי השתן יצא תקין. אורולוג שבדק אותו אמר שזו תופעה חולפת שעשויה לקחת אפילו שנה.. בחודש האחרון החלה תופעה חדשה - כל הזמן בורח לבני שתן עד כדי הרטבה של התחתונים והמכנסיים. הדבר קורה לאורך כל היום. לא "דליפה" אחת אלא ממש כל הזמן. מה עושים? האם זה המשך של התופעה של תכיפות בשתן? האם זה עניין אחר שאיננו קשור? אודה על עצתך. בברכה, לי בברכה לי

02/07/2015 | 12:04 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום לי, בהחלט יתכן שמדובר בהחמרה של הבעיה הראשנוית אך יש לשלול דלקת בדרכי השתן או בעיה אחרת שיכולה לגרום לבריחת שתן. בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים