הצרות פי השופכה - בנים

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

11/06/2015 | 13:40 | מאת: תמי4

שלום, בני נולד עם היפוספדיאס ועבר בגיל 10 חודשים ניתוח תיקון. לאחר כשנה רופא הילדים הבחין בהצרות פי השופכה. היה במעקב אורולוג ועבר ניתוח מיאטוטומי בגיל שנתיים ו-10 חודשים. תוך פחות משנה נצפתה עוד פעם הצרות. האם יש פתרון נוסף מלבד ניתוח (שלא עוזר, כי המקום מצטלק)? שואלת באופן כללי אם בכלל קיים פתרון נוסף בפרקטיקה - הוא ראה מספיק רופאים ואל מעוניינת לטרטר אותו סתם. תודה רבה.

18/06/2015 | 09:43 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום תמי, ראשית אני רוצה להגיד לך שאני מבין את התסכול שלך. ניתוחי היפוספדיאס יכולים להיות מורכבים ובעלי שיעור סיבוכים לא מבוטל. הניתוח מסובך בהרבה ממה שההורים נוטים לחשוב. זה לא נדיר שיש צורך ביותר ממספר ניתוחים. באופן עקרוני הטיפול היחיד בהיצרות צלקתית של המיאטוס זה ניתוח. אומנם ניתוח קודם נכשל , מצד אחד זה לא אומר שנותח נוסף לא יעזור , מצד שני אחוזי ההצלחה נמוכים יותר. יש לקבוע אם באמת יש צורך בניתוח חוזר , ולקבוע מה חומרת ההיצרות , אורך ההידרות ופרמטרים נוספים. במקרים כאלו לעיתים אני מבצע הרחבה עם הנחת מספר תפרים אך לעיתים יש צורך בניתוח רדיקאלי יותר שבו פותחים את הניתוח הקודם לעיתים משתילים רירית מחלל הפה ובניתוח נוסף כחצי שנה לאחר מכן סוגרים את הניתוח דר עמוס נאמן | מומחה באורולוגיה המידע שנמסר אינו מהווה יעוץ רפואי ואינו יכול לשמש כתחליף לבדיקה רפואית למידע נוסף בקרו באתר: http://doctoramos.com

מנהל פורום אורולוגיית ילדים