ריפלוקס בבת שנה ו-4 חודשים

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

11/06/2015 | 11:03 | מאת: שמרית

בתי בת שנה וארבעה חודשים אושפזה לפני כחודשיים וחצי בשל דלקת בדרכי השתן. ציסטוגרפיה העלתה שישנו ריפלוקס בדרגה 2 בצד ימין ובדרגה 3 בצד שמאל. הופנינו על ידי האורולוג למיפוי כליות DMSA ובינתיים אנחנו ממשיכים בטיפול האנטיביוטי המניעתי. עד מתי יש צורך להמשיך עם הטיפול המניעתי? האם אין נזק בטיפול אנטיביוטי כל כך מתמשך? תודה רבה!

11/06/2015 | 13:16 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום שימרית, תודהעל הפניית השאלה. טיפול בילדים עם זיהומים ורפלוקס הינו אחד מתחומי ההתענינות שלי. מטרת בדיקת ה- DMSA לשלול צלקות בכליות שמראה על נזק כלייתי. האם מדובר באירוע ראשון של דלקת עם חום ? אני מניח שזה לא האירוע הראשון. באופן עקרוני טיפול אנטיביוטי ארוך טווח אינו מזיק. משך הטיפול האנטיביוטי מותאם לכל מקרה באעופן אינדוידואלי , יש מספר גישות לטיפול המניעתי. שונה הדבר אם מוצאים בבדיקת DMSA צלקות או לא , לאחרונה יצא מאמר שהראה שבמקרים מסוימים טיפול אנטיביוטי מניעתי מפחית את הסיכוי לדלקת חוזרת אך מצד שני אם כבר יש דלקת אז החידקים עמידים יותר יש מקום לבצע גם בדיקת US אשמח לראות אתכם ליעוץ במרפאתי בברכה, ד"ר עמוס נאמן www.doctoramos.com

מנהל פורום אורולוגיית ילדים