רפלוקס

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

16/02/2014 | 18:26 | מאת: קטיה

שלום, לביתי בת ה4 היה רפלוקס דו צדדי מלידה, צד אחד דרגה 4 וצד אחד דרגה 2. לפני שנה נעשה תיקון בדפלוקס והציסטוגרפיה שלאחר מכן הראתה שהכל תקין לגמרי בשני הצדדים. היום שנה לאחר מכן, בוצע us שהדגים הרחבה מאוד גדולה של מערכת מאספת מצד אחד בלבד. כיצד זה יתכן? מה עכשיו?

18/02/2014 | 08:16 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום קטיה, המצב שאת מתארת מחייב התיחסות מהירה. בהחלט יתכן שנוצרה חסימה בצד אחד עקב ההזרקה ולא מדובר ברפלוקס. האם הוזרק דפלוקס ? או חומר אחר ? יש לכך משמעות. כפי שציינתי צריך לבדוק אותה , במקרים אלו אני ממליץ על ביצוע מיפוי כליות כדי לברר מה התפקוד הכלייתי והאם יש חסימה . אם אכן יש חסימה צריך לפתור את הבעיה. לאחרונה נתקלתי במספר מקרים כאלו. חלקם הגיעו לניתוח. אשמח לבדוק את ביתך ולייעץ. בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים