הרטבה של בת 6

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

14/01/2014 | 22:34 | מאת: אביטל

ביתי בת 6, לפני כחודשיים החלה להרטיב. בעבר - יבשה מגיל 2.5 ביום ו- 3 בלילה. בגיל 4.5 נכנסה לגן חדש והרטיבה קלות בחודש הראשון במשך היום. לאחרונה שוב מרטיבה קלות, לא עושה את כל הכמות במכנסיים, אבל כמעט כל יום התחתונים רטובים. גם ביום וגם בלילה. בהתחלה לא ייחסנו חשיבות גדולה ונתנו הזדמנות שיעבור כמו בעבר. בהמשך ניסינו לראות אם זה קורה כי לא רוצה להפסיק משחק ולכן מתאפקת, וניסינו להתערב בכיוון הזה. הבהרנו את הדרישה שבגילה מצפים ממנה לשמור על בגדים יבשים. אחר כך ניסינו מהלך התנהגותי(בייעוץ מקצועי) של ספירת הצלחות עם תגמול סמלי על כל הצלחה, ופרס קטן כשצוברת 3 הצלחות. פה הופתענו מאוד שלמרות שמאוד רצתה את הפרס ונראתה מגוייסת - בקושי בקושי הצליחה לעבור יום ללא הרטבה. שללנו דלקת בבדיקת שתן. אני לא מצליחה להבין את העניין. האם ייתכן שיש רקע פזיולוגי ל"דליפה" הקבועה יום ולילה הזו? יש הרבה רגעים שזה מרגיש לי כך. בלילה, גם אם מקפידים על שתייה מועטה בשעות הערב, ושירותים לפני השינה, ולוקחים אותה פעם אחת לשירותים לפני שאנחנו הולכים לישון - אין מצב שלא יהיה מעט רטוב בבוקר. וגם בימים, על פניו נראה שהיא מאוד רוצה להצליח, ובכל זאת זה קרה בקושי בקושי ב- 7 ימים בחודשיים. ברקע - נמצאת בבירור אנדוקרינולוגי בשל TSH גבוה (יש סיפור משפחתי של היפותירואיד). מה עושים? תודה

16/01/2014 | 18:01 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אביטל, פונים למרפאה המתמחה בהרטבה בילדים. במקרה זה הייתי מבצע יומן השתנה , בדיקות שתן, US דרכי שתן ולפי הממצאים מתחיל טיפול (בד"כ תרופתי) בברכה

17/01/2014 | 00:03 | מאת: אביטל

זה אומר שאתה מניח שיש בעיה פזיולוגית? איזה תרופות נותנים במצבים כאלה, ואיך תרופה עוזרת להרטבה? תודה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים