מערכת מאספת כפולה

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

20/08/2013 | 19:07 | מאת: עדי

שלום, בתי בת השלוש סובלת זה זמן מה מכאבי בטן. רופא משפחה שלח אותנו לעשות אולטראסאונד בטן ובו התגלתה מערכת מאספת כפולה בכלייה שמאל. האם יש קשר בין כאבי הבטן למערכת הכפולה ומה המשמעות של זה? תודה עדי

29/08/2013 | 07:57 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום עדי, לעיתים יש קשר בין מערכת כפולה וכאבי בטן ולעיתים אין קשר. רמזים לכך שיש קשר אפשר לגלות בבדיקת US , האם יש הרחבה של אחת המערכות המאספות. כמו כן אפשר לקבל רמז מההיסטוריה הרפואית שלה. האם היו זיהומים בדרכי השתן , אבנים ועוד. לעיתים יש צורך בהדמיות נוספות , כמו ציסטוגרפיה, מיפוי כליות, כדי לנסות להבין אם אכן יש קשר. בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים