גמילה מחיתולים - אפיספדיאס

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

04/07/2013 | 18:29 | מאת: אסתר

שלום, בני בן ה-2 ו-10 חודשים עבר שני ניתוחים לתיקון אפיספדיאס. הרופא המנתח טוען שאין פיסטולות ושריר השלפוחית פועל. למרות זאת רואים שהילד מטפטף- הרופא טוען שהשריר חלש ויש לעבוד עליו. התחלנו תהליך גמילה + מתן תרופה להרטבה+ תרגילים בבית לחיזוק השריר. שבוע עבר מאז תחילת התהליך ואיני רואה שיפור. האם ידוע לך מה עושים במצב הזה? תודה

09/07/2013 | 15:37 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אסתר, כדי לענות על השאלה אני צריך לבדוק אותו. חשוב לקביוע אם יש לו דליפת שתן אמיתית. במקרים של אפיספדיאס יכול להיות חסר של הספינקטר ודליפת שתן. לעיתים צריך לבצע פעולות אבחנתיות אחרות כמו אורודינמיקה וציסטוסקופיה. בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים