נפיחות אודם וכאבים באשך שמאל ילד בן 10

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

12/12/2020 | 23:07 | מאת: שרית

שלום וברכה, לפני ארבעה ימים בני בן ה10 התלונן על כאבים בבטן תחתונה בצד שמאל לאחר מנוחה הכאבים חלפו אך לקראת שעות הערב התחילו לו כאבים באשך השמאלי ללא נפיחות או אודם. בבוקר ניגשנו לרופאת המשפחה שהפנתה למיון. במיון כירורגית ילדים שלחה לאולטראסאונד על מנת לשלול תסביב אשך. באולטראסאונד שללו תסביב אבל ראו בקע שומני שלא גדל בעת מאמץ.שוחררנו ממיון עם המלצה לקביעה תור לעוד שבועיים. יום למחר עברו לילד הכאבים לגמרי. אתמול בשעות הערב שוב חזרו הכאבים באותו מקום והבוקר הבחנתי גם באודם ונפיחות ולכן פנינו שוב למיון. הפעם ראה אותו אורולוג שלח שוב לאולטראסאונד שם שוב שללו תסביב אך נכתב שבאזור האפידימוס נצפתה זרימת יתר. שוב שוחררנו ממיון הפעם עם המלצה למתן אנטיביוטיקה צפורל למשך חמישה ימים אפילו מינון לא נכתב במכתב השיחרור והרופאה במיון שכתבה מרשם ל500 מילגרם ,3 פעמים ביום למשך שבעה ימים, נאלצה לשנות את המרשם ל500 מיליגרם ,פעמיים ביום למשך חמישה ימים לאחר שראתה שזה מה שכתוב בהמלצות. כששאלתי את האחות ששיחררה אותנו מה האבחנה היא לא ידעה לענות לנו. אני לא רגועה בכלל, הילד הולך בפיסוק רגליים כי כל נגיעה באזור כואבת לו מאוד. מצד אחד היינו כבר פעמיים במיון והייתה הפוגה של יום אחד בכאבים אבל מצד שני האזור נפוח ואדום (מה שלא היה בהתחלה) והילד סובל מכאבים. אשמח לכל המלצה מה עליי לעשות? תודה מראש וכל טוב.

שלום רב אם המצב לא משתפר צריך לראות שוב את הרופאים בדחיפות שטיפלו בו בברכה פרופ' לבנה

12/01/2021 | 00:31 | מאת: חגית

הבן שלי כל יומיים מתלונן לסירוגין ממש בדיוק כמו שהגברת לפני ציינה לפעמים לא מוכן ללבוש תחתונים או מכנסיים כי כל דבר כואב לו איך חיים ככה ובבדיקות אומרים שהכל תקין מה אומרים לילדומה עושים איך מטפלים .תודה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים