בן 14 ותכיפות במתן שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

25/01/2020 | 04:29 | מאת: דנה

שלום, אנחנו גרים בקליפורניה ובני בן ה 14 החל להתלונן לפני כמה ימים על תכיפות במתן שתן וקושי להתרוקן. הוא טוען שהוא מרגיש כל הזמן צורך לעשות פיפי ושהוא מרגיש כאילו יש לו משהו באיבר המין, כאילו משהו תקוע שם. הוא היה חולה לפני שבוע עם דלקת באוזן ולכן הוא על אנטיביוטיקה ( עשרה ימים). בדיקת שתן עם סטיק יצאה תקינה, שלחו לתרבית. אולטרסאונד דרכי השתן יצא גם צקין. בני לא מתלונן אף פעם סתם ואני לגמרי מאמינה שמשהו מאוד מציק לו. הוא מתלונן על חוסר נוחות. מה עכשיו?

שלום רב האם זרם השתן תקין או לא? ראוי לבדוק את הילד לראות את פתח השופכה ולמשש לאורך הפין אם נמושאיזה ממצא. אם כל הבדיקה תהיה תקיה ראוי שיעשה אולטרסאונד של הכליות והשלפוחית. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים