דלקת בדרכי השתן ו G6PD

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

26/09/2019 | 11:34 | מאת: אורן

שלום דר, ביתי בת השנתיים וחצי לקתה בדלקת בדרכי השתן לאחר ניתוח אורולוגי בבית החולים. היא שוחררה לביתה לטיפול עם ציפרוקסין בחיידק (PA). לילדה יש מחסור ב G6PD ונאמר לנו ע״י רופאת המשפחה שלה שתרופה זאת מסוכנת לה מאחר ויש לה חוסר כמעט מוחלט של האנזים. האם נכון הוא הדבר? האם עדיף להחליף תרופה כאשר המשמעות של כך היא מתן בווריד באשפוז? תודה

שלום רב הילדה שוחררה מבית חולים לאחר ניתוח ראוי להתייעץ עם הרופא המטפל. לא רגיל שנותנים תרופה זאת לילדים ואני מניח שהתיעצו עם רופא מומחה לזיהומים בילדים שנתן תרופה זאת. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים