מיפוי כליות לתינוק

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

14/01/2013 | 15:04 | מאת: גניה

שלום רב, בני בן השנה כמעט אמור לעבור מיפוי כליות ,עקב הרחבה קלה של אגני הכליות .רציתי לדעת האם זה מסוכן לעשות בדיקה כזו של מיפוי לתינוק??ומה החומר שמוזרק לו ?האם הטשטוש לא מסוכן ?ומה ההליך של הבדיקה בכלל . תודה

15/01/2013 | 16:54 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום גניה, לכל מכון יש פרוטוקול לו לגבי הטישטוש, מכיוון שאני לא יודע היכן אתם מבצעים את הבדיקה אני לא יכול לענות על השאלה. בזמן המיפוי מוזרק חומר ניגוד רדיואקטיבי בעל מינון קרינה נמוך , הבדיקה לא נחשבת למסוכנת בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים