מיאטטומי - האם צריך ?

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

11/09/2019 | 09:08 | מאת: נירית

שלום פרופ', בני בן 5 וחצי , אובחן עם פתח שופכה צר. הלכנו לאורולוג ילדים בגלל תכיפות במתן שתן. אמר שהתכיפות אינה בעיה והיא תופעה אופיינית לגיל. אבל אמר שפתח השופכה צר. מבחינת מה שאנחנו רואים - בבוקר בעת מתן שתן משפריץ לצדדים. אבל אם הוא מחזיק את הפין אז לא משפריץ. האם יש צורך במיאטטומי ? תודה

שלום רב כדי לאבחן שפתח השופכה צר תפקודית ולא רק במראה צריך לראות את הילד בהטלת שתן. לאור הסיפור שלכם של סטיית הזרם אלא אם הילד "מכוון" - זה סיפור מאד אופיני כאשר פתח השופכה צר. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים