מתן שתן תכוף אצל בן 6

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

11/06/2019 | 08:56 | מאת: ורד

שלום רב, בחודשיים האחרונים בני הולך לשירותים כל 5-10 דקות (מלבד בזמן שינה ). אולטרסאונד שארית שתן הראה שארית מינימלית וכן כליות - תקין. סוכר תקין. זה מפריע לו להרדם וכמובן בבית ספר. מלבד בפעם הראשונה בשעה, בכל פעם שהוא בשירותים, יוצאים טיפטופים אבל הוא מרגיש שעומד "לברוח" לו והוא מתאמץ כדי שיצאו. האם במצב כזה יש מקום לתת אוקסיבוטינין? תודה מראש

שלום רב, במצב זה ראוי לשלול זיהום בשתן. אם נשלל זיהום והתכיפות היא רק ביום ולא בלילה ואם הדבר לא מפריע לילד -אפשר להמתין. אם הדבר מפריע לילד - ראוי בדיקה אצל אורולוג. יתכן וראוי לתת את התרופה, אבל לכל תרופה יש תופעות לואי וראוי שייבדק לפני מתן התרופה בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים