הרחבת אגני כליה לתינוק בן 4 חודשים

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

14/03/2019 | 00:12 | מאת: שנ

שלום רב, בני נולד עם הרחבה של אגן כלייה שמאלי, עשו לו אולטראסאונד בגיל חודש ובגיל 3 חודשים. להבנתי אין שינוי בממצאים מלבד אורך הכלייה הימנית. להלן הממצאים של האולטראסאונד שנעשה בגיל 3 חודשים : כליה ימנית 6.1 ס"מ, כליה שמאלית 5.6 ס"מ. פרנכימה הודגמה שמורה הפרדה קורטיקו-מודולרית הודגמה שמורה. הודגמה הרחבה קלה של המערכת המאספת משמאל, עם הרחבת אגן הכליה עד כ-10 מ"מ. בכליה הימנית הודגם אגן חוץ כלייתי לא מורחב. שלפוחית השתן תקינה. אין לראות אורטרים דיסטלים מורחבים. שאלותיי: 1. בגיל חודש האורך של הכליות היו: כליה ימנית 5.1 ס"מ וכליה שמאלית 5.3 ס"מ האם זוהי גדילה תקינה של הכליות? הכליה הימנית להבנתי גדלה בס"מ! 2. אני מבחינה כי בני אינו עושה הרבה שתן כפי שמצופה. האם להרחבה יש קשר לכך? או שפשוט עליו לאכול יותר?

שלום רב ההסברים על התוצאות באופן פרטני צריך לקבל מהרופא שהיפנה אתכם לבדיקה. בהתייחס לתוצאה של הבדיקה לא נראה שההרחבה משמעותית בשלב זה. הדבר מצדיק המשך מעקב אבל בודאי לא התערבות ניתוחית בשלב זה. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים