מערכת מאספת כפולה בשתי הכליות

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

21/01/2019 | 13:41 | מאת: מאי

שלום, אני בשבוע 30 להריון ,צ'יפ גנטי ומי שפיר תקינים, בסקירה מכוונת מצאו מערכת מאספת כפולה בשתי הכליות. בסקירה המליצו על יעוץ גנטי , שואלת למה? האם הצ'יפ לא מספיק טוב? ומה ההשלכות לממצאים , יודעת שיש סיכוי לדלקות חוזרות במערכת השתן , האם יש לזה טיפול /ניתוח? האם לבנים יש סיכוי לפחות דלקות מלבנות (הריון עם בן )

שלום רב מערכת שתן כפולה הוא ממצא יחסי שכיח. השאלה אם הדבר מלווהבהרחבה של אחת המערכות. במערו כפולות שכיח יותר חסימות ושכיח יותר של חזרה שתן מהשלפוחית לכליות. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים