תסביב הפין תינוק בן 9 ימים

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

24/12/2018 | 12:57 | מאת: לימור

שלום רב, בני אתמול עבר ברית מילה במועד. היום לאחר הסרת החבישה הבחנתי כי הפין ואיתו פתח השופכה, מסובב 90 מעלות שמאלה (שלו). קראתי כי קוראים לתופעה תסביב הפין. שאלתי היא האם מצב זה הוא מולד או שמא מדובר בטעות של המוהל במהלך החבישה? האם הדבר יכול להסתדר לאחר הגלדה של הברית? במידה ולא מה ניתן לעשות כדי לטפל בתופעה? האם מומלץ ניתוח? אם כן באיזה גיל הכי מומלץ? בתודה מראש

שלום רב תסביב הפין יכול להיות מולד 0כנראה רוב המקרים) ויכול להיגרם לאחר ברית או לאחר ניתוחים. בודאי שלא צריך לעשות כל תיקון בגיל 9 ימים. החלטה אם צריך לתקן בגיל מאוחר יותר תלויה בדרגת הסיבוב . לכן ראוי שייבדק בסביבות גיל 9 חודשים. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים