הרחבת אגני כליה בעובר

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

25/10/2012 | 07:12 | מאת: שירה

שלום, עשיתי סיקרת מערכות מורחבת בשבוע 25 ובבדיקת אגני הכליה יצא בשניהם 3.8 , בסקירת מערכות מוקדמת יצא בשניהם 2.7. הרופא אמר שיש לי הרחבה קלה של אגני הכליה, רציתי לדעת אם הבדיקה תקינה או לא, רק לציון כל שאר הבדיקות יצאו תקינות. האם גם יש חשש לתסמונת? תודה רבה, שירה

13/11/2012 | 16:43 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, אני משער שאת מתכוונת ל- מ"מ. אכן מדובר בהרחבה קלה , ממצא זה שכיח מאוד, בד"כ אינו קשור לבעיה רצינית, לעיתים רחוקות יכול להיות גם בעיות כרומוזומליות

מנהל פורום אורולוגיית ילדים