בדיקת אשכים ניידים....

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

12/10/2018 | 01:25 | מאת: מיקה

בבדיקה שגרתית שנערכה לבני בן הכמעט 10 לאשכים ניידים... הרופאה מיששה את שק האשכים על מנת לבדוק האם האשכים נמצאים בשק. בזמן הבדיקה הבן שלי אמר שכואב לו... "שהרופאה לחצה חזק מידי".. במידה והרופאה לחצה חזק מידי על האשך.. האם עלול להגרם נזק? חלפו כבר כמה שעות מהבדיקה ובני לא התלונן על כאבים. כמה שאלות... א. מתי האשכים יפסיקו להיות ניידים או האם טבעי שבמצבי לחץ או קור האשכים יעלו? ב. האם יכול להגרם נזק לאשך במידה והופעל עליו לחץ חזק? ג. כאשר בני משחק כדורגל קורה לא פעם שהכדור פוגע במפשעה... האם בטוח הרחוק עלול להגרם נזק? בתודה מראש אמא

בקר טוב ההחלטה אם מדובר באשך נייד או טמיר לעתים לא קלה. היא תלויה בבדיקה של הרופא. בגיל של בהך ראוי שייבדק על ידי מומחה בתחום כדי לקבע מה האבחנה. נדיר , אבל קורה שאשך שהיה נייד הופך לטמיר ולכן המעקב אחרי אשך נייד. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים