ניתוח PYELOPLASTY לתינוקת בת 4 חוד'

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

14/09/2018 | 12:50 | מאת: מריה

ביתי בת 4 חודשים, מתוכנן לעבור ניתוח בקרוב עקב הדרונפרוזס קשה בכליה שמאלית. יש לי שתי שאלות: 1. מהי שיטת הניתוח המועדפת בגיל הזה? ניתוח רגיל או רובוטי? 2. מה הוא משך ההחלמה מניתוח בגיל הזה? 3. האם זה ניתוח מסוכן? תודה רבה מראש

שלום רב תוארו אף בגיל זה כל אפשרויות הניתוח שכתבת ניתוח פתוח או בעזרת רובוט. הניסיון הגדול ביותר עם הצלחות מצויינות בגיל זה עדין הוא בניתוח פתוח. אישית המלצתי בגיל זה - ניתוח פתוח. ההחלמה יחסית מהירה והאשפוז יחסית קצר אבל משתנה בהתאם לגישות השונות במקומות שונים. הסיכון בניתוח קטן אם הניתוח נעשה במקום שיש מרדימים עם ניסיון בהרדמה לתינוקות ומנתחים עם ניסיון של ניתוחים בגיל זה. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים